Jag heter David Slottner, Agr D. Disputerade 2004
med avhandlingen "Protein Degradation During
Ensilage - Influence of crop, additive and mechanical
treatment". Även om min egen forskning mest
handlade om hur proteinnedbrytningen kan minskas,
så har jag självklart även arbetat
med frågor kring ensilagets hygieniska kvalitet
och hur foder utnyttjas av olika djur. Det var under
tiden som doktorand som jag insåg att mycket
den information och kunskap som kommer fram genom
forskningen ofta inte kommer ut till den som i slutänden
ska använda den. Ensilagenytt är till för
att den kunskapen, och även en del av forskningsresultaten,
ska bli tillgängliga för alla intresserade.
Under min uppväxt har jag haft kontakt med flera
olika djur. Mina föräldrar hade mjölkkor,
som de sedan avvecklade och övergick till köttdjur
och lamm. Jag har även ridit sedan jag var åtta
år och hade häst tills jag flyttade till
Uppsala, men rider numera bara sporadiskt p g a tidsbrist.
Med tanke på min bakgrund är inte intresset
för djur och för utfodring så konstigt.
|